nuff

auuwww.. awak comel la sebab follow sy.. :)

♡ usia chocolate-tubbies.blogspot.com ♡

Daisypath Anniversary tickers
hel0o guys! thanks ok sebab view blog farah nieyh.. entry didalam blog nie 100% kerja tangan saya sebagai penghulu blog ok! .. ^.^.. hopefully korang enjoy dengan cerita farah.. thanks again ya.. muah 1x! =D

Wednesday, August 3, 2011

contest loving couple

Assalamualaikum dan salam sejahtera sayang-sayang ku.. :)
selamat berbuka puasa juga pada seluruh umat Islam.. 
malam nie farah nak join contest dari pasangan bahagia cik syieda dan encik muncit beliau..dengar citer dah sembuh ye.. heee... hati-hati bila atas jalan tu.. macam-macam boleh jadi.. 
alhmdulillah semua selamatkan.. :)
sebenarnya contest nie akan berakhir esok. saje je nak masuk last minit.. *ngade je farah nie :P

contest loving couple 


nak join click cepat kat gambar tu.. esok last dah! :)
so.. nie kisahnya..
jeng.. jeng.. jeng.. 

Facebook ( November 2010)

kami kenal melalui fesbuk. masa tu kebetulan farah baru je lepas putus kasih.. *xde la baru sangat dalam 3 bulan putus.. rasa nak bercinta tu xde langsung dalam diri nie. masa tu pun tengah marah + sedeh + kecewa macam-macam la ada. sebenarnya cik abang farah nie senior dalam poli tu. tapi bukan 1 kos. dia meki. farah elektrik. masa dok belek fesbuk kawan,ternampak pulak fesbuk cik abang nie. tengok muke. boleh tahan. rasa dalam hati nak kenal. mula la merisik dulu dengan kawan. tapi sayang.. kawan cakap dia dah ada yang punya. so biarla dalam berapa minggu. tapi rasa nak kenal tu menjadi lak *gatal sangat.. so,farah add dia dulu. saja je. nak buat kawan. bukan nak lebih pun. done! farah add suda! satu malam tu dia approve. terus chat sekejap dengan dia. dalam hati macam berbunga-bunga. erkkkk! :P tapi lepas tu masing-masing senyap.

 Disember 2010

malam tu dia on9. nak tegor tapi segan. last-last dia tego dulu. chat punya chat.
dia mintak num fon. farah nie susah nak bagi no pada orang. tapi rasa macam suka kat dia. xingat farah bagi no kat dia atau dia bagi no kat farah. malam tu dia call..
hampir setiap malam dia call dalam seminggu tu.. ym pon selalu.
tengok muka masing-masing dalam ym jela pon.
tiba-tiba hari rabu 15 Disember 2010 dia bagitau nak datang ipoh. nak keje sementara. dia nak jumpa jugak jumaat tu.
macam mana nie!

Jumaat,17 Disember 2011

dari pahang ke ipoh mengambil masa 3 jam untuk sampai. kebetulan hari tu mendung dan hujan.
farah agak macam x jadi je nak keluar dengan dia. bayangkan la,dari pahang terus nak ambik farah pegi mall..
dalam pukul 3 petang dia sampai. terus mesej farah. kat mana rumah nak datang ambik. farah tanya lagi sekali betul ke nie. xletih ke. dia kata x. xnak bagi dia hampa farah setuju keluar dengan dia.
dalam 3 lebih dia sampai rumah. dalam hati berdebar giler! rasa nak cabut je jantung nie.
masa keluar tu masing-masing diam. dalam hati *mamat nie x suke aku ke?
eh! rupanya farah salah.. hehehe.. kami pegi jalan-jalan kat prade! xde ape pon kat situ. dia ajak tengok wayang. masa tu citer aku masih dara. wayang pukul 8 malam. 
ada lagi 2 jam. xtau nak pegi mana. dia ajak pegi Gunung Lang.
farah x pernah pegi. so ikot jela dia. sampai sana sembang-sembang kejap. 
then hp berbunyi,ada orang hantar mesej. 

'saya suka kat awak.. terima kasih kerana keluar dengan saya hari nie'

alamak! dia hantar mesej.. malu betul waktu tu. xm0o pandang muka dia! ngeee
lepas tengok wayang,makan-makan sumer dia bawak pegi taman ipoh pulak.
tibe-tibe dia tanya nama penuh farah. dah siap-siap bagitau
dia pegang tangan farah..tengok mata farah. dan.. 

'farah'atiqah ahmad fadzil sudi x awk menjadi teman istimewa mohamad zaidi zahari'

jantung macam nak cabut! erkk.. mamat nie main-main agaknya.
hahahah.. farah gelak. terus lepas tangan. farah cakap dia x betul ke. baru kenal dah nak couple.
grrrrrrrrrrr!!!
tapi dia x paksa, dia kata fikir la dulu. farah pun masa tu x boleh nak terima dia lagi. so farah perlu fikir.
sejak malam tu kami jadi makin rapat. pegi mane-mane pun bedua. 
tapi...

Pertengahan bulan 1
tiba-tiba x sedap hati. rupanya memang ada yang xsuka perhubungan kami.
walaupun kami kawan. kawan dia (perempuan) mesej farah tanya macam-macam. farah cakap kami cuma kawan dan x lebih dari tu. dalam hati sedeh giler.. :(
kire macam kena serang. tah macam mana dia boleh dapat no farah. 
farah explain baik-baik dengan cara lemah lembut lagi tu. lepas je betulkan keadaan yang tegang tu. dengan hati yang hampa farah mesej cik abang. farah cakap lepas habis keje ada bende nak citer. dia pun rasa lain macam. waktu keje dia datang jugak jumpa farah. baru la dia explain pasal tu.
baru la lega.. :)

20 January 2011


kami plan nak tengok wayang. tapi full pulak panggung. x jadi nak tengok. pegi makan kat food court Jusco.
lepas makan,teringin nak pegi sungai tempat kami selalu lepak. dia bawakan jugak.
sampai sana*masa tu farah tengah merajuk 
farah diam je.. dia je cakap. 
tiba-tiba dia pegang tangan farah dan cerita pasal diri dia.
perangai dia macam mana. xtau la kenap hari tu rasa sebak.
dalam pukul 4 lebih.. dia melamar farah untuk menjadi teman istimewa dirinya. 
aduh! sungguh terharu! meleleh-leleh airmata neyh. nasib x keluar hinggus.. huhuh
farah cuma bagitau dia.. 
'saya xnak awak ubah apa-apa pun disebabkan saya. saya nak awak jadi diri awak. sayang saya dan selalu jaga saya
so.. sah la kami sebagai pkwe dan mkwe... ngeee.. :)
tapi yang buat farah rasa dia sweet,before dia pegi keje,dia akan jumpa farah dulu.
lepas keje pun dia akan datang jumpa farah jugak.. kadang-kadang ikot dia pegi keje..
kalau hari cuti la.. ngeee.. :)


February 2011

cik abang farah selalu bawak farah jalan.
ajak je kemane.. fuh! seronok je jalan dengan dia. terima kasih awk bawak sy jalan-jalan.. :)



hahah.. gambar nie kelakar..


mereka buat saya cemburu.. :P

nie sumer gambar awal taon.. hahah.. 
birthday saya!
waktu befday sy,dia la orang pertama yang wish! sangat terharu! besemakin hari semakin rapat.semakin mengenali diri masing-masing.sehari ta jumpe bapak rindu k0wt. yang paling best lepas je raya cina seminggu lak tuh cuti, so seminggu la ta dapat jumpe dia. balek je ip0h col dia cakap dah sampai. tunggu dia balek keje nak g makan. sampai je dia depan rumah sy terciom minyak wangi yang sy suke dye pakai tuh. agak pelek sebab sebelum nie dia jarang pakai minyak wangi!
"eh! pe mimpi pakai minyak wangi neyh? selalu xdak p0wn pakai?"

"sy nk jumpe awk la sy pakai minyak wangi neyh"
hahhah... punye la sy gelak. memang kelaka la kam0o sayang waktu tu. agak sweet bg sy! ^__^
sy taboleyh berharap sangat pada perhubungan kali nie. walaupun dia cakap dia sayang sy sangat-sangat tapi hati nie masih takowt nak terima sumer tuh!
sehinggalah satu hari,dia betul-betul buat sy yakin pada dirinya. semakin sayang pada lelaki nie .
lelaki yang sentiasa buat  sy tersenyum tapi kadang-kadang menyakitkan hati. hoho..
lelaki yang ada bersama sy walau dalam keadaan payah sekalipun.
dia terima sy seadanya! itu yang paling utama!


28 February 2011 

dia dah nak balik pahang.. sob sob sob.. sedehnya.. haritu kami spent masa bersama
sampai petang pegi Gunung Lang.. rasa nak pegi sana sebab kat citu mula cerita kami..


suka sangat gambar nie.. :)

esoknya dia balik pahang. nangis-nangis farah.. sedeh sangat la.. last day kami,farah ajak pegi sungai tempat lepak kami lepas farah balik clas. rasa sebak dan nangis kat bahu dia. urmm..
dia pun farah tengok berair matanya.. :(

ini la masa hubungan kami diuji.. 
sebenarnya macam-macam perkara yang terjadi dalam perhubungan kami.
Tuhan beri kekuatan pada kami untuk teruskan perhubungan ini. ramai yang x berapa suka hubungan kami. banyak sangat perkara yang berlaku. kalau la kami x kuat.. urmmm... *xperlu farah cerita apa yang terjadi. biarlah ia sebagai peringat dan pengajaran dalam perhubungan ini.
tapi kami tahu nie sumer dugaan.. sekarang baru semuanya ok.. kami bahagia sangat.-sangat..



kini kami bahagia bersama.. keluarga farah pun boleh terima dia.
tunggu nak jumpa keluarga dia pulak raya nanti.. heee..

sejak farah duduk sepang kerap jugak dia datang. maklumla dekat... heheheh



16 Julai 2011

gambar terbaru kami.. heee... :)




walaupun kadang-kadang perangai awak buat sy rase nk sepak je muke awak,buat sy rase nk sekeh je kepala awak tapi awak xpernah ambik hati sumer tuh. sy tanak mintak apa-apa dari awk. cuma satu jer. awak tolong jujur dengan sy ea. sayang sy dan setia pada sy! tu je sy mintak. xbanyak p0wn kan? >.<
kenapa sy sayang pada awak?
biar lah sy je yang tahu.




kam0o adalah perkara terindah yang pernah sy miliki!seseorang yang teristimewa dalam hidup sy!pengubat hati sy!penghibur diri sy!kam0o cinta sy!sangat indah saat bersama awak cinta!eh!ada lagi neyhkam0o larh mr.muncit sy uke! wink wink wink 



mohamad zaidi
baru farah tahu kenapa dia melamar farah malam 1st kami dating.
rupanya dia nak tengok sejauh mana diri farah..
nasib x terima dia malam tu.. ngeh ngeh ngeh! :)

sorry entry panjang sangat.. heheheh.. tapi iklas dari hati..
weeee... terima kasih sudi baca ye.. :)
sebab apa panjang ek.. sebab farah excited sangat nak cerita pasal kami..
heeee... tapi kalau sape yang baca ade ckp mcm nie

'alaaa... bukan tentu kawen pun.. kang putus,nangis-nangis dalam blog la,fb la..beriya je!'

ok,sape yang kate macam tu,xbaik tau cakap mcm tu.. *tapi farah x beriya tau! sebab nie contest.. heee
jodoh pertemuan sumer ditangan Allah..
kita hanya merancang yang terbaik dalam perhubungan..
harapan farah sama macam pasangan lain.
kalau ada jodoh.. farah terima.. kalau xde pun farah terima..
xde la sampai nak histeria bagai.. :P
apa yang farah mintak pada korang just doakan kebahagian farah dengan cik abang.
dalam contest nie ramai pasangan yang dah kawen.. cerita farah pulak x la sehebat mereka..
tapi farah mencuba.. ngeee...
kalau ada rezeki alhmdulillah.. :)

p/s --> doakan yang terbaik buat kami ya.. amin..

farah tag pada sumer yang baca entry nie.. kite join ramai-ramai tau.. heee

cik anis
ila
cik eiyra






jom makan ice-cream chocolate :)

7 orang suke kek coklat:

HaNa Hani said...

hahaha...sweeet jee both of u neyh
hope u both have a very long relationship!
^_^

♥ cik_farah ♥ said...

hikhikhik...
maceh.. :)

syieda_joy said...

sweet la couple ni..^_^ hihihi

thanks joint..^_^

Hairi & Anis said...

thanks ye farah sbb tag. hehehe....kalau sempat nnt kite join.

♥ cik_farah ♥ said...

kak syieda,maceh akak.. heee

kak anis,sesame.. join jgn x join.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

wow...

good luck yunk...mmg sweet la..komfom mng neh..ehheh

anis neesa said...

wahhh...
so sweet !
nak jugak ! nak jugak !
haha *tetibe jadi gedik plax..
hope kekal ye kak farah :)

Copyright@Segala Yang Tercatat disini Merupakan Hak Milik Farah'AtiqahFadzil