nuff

auuwww.. awak comel la sebab follow sy.. :)

♡ usia chocolate-tubbies.blogspot.com ♡

Daisypath Anniversary tickers
hel0o guys! thanks ok sebab view blog farah nieyh.. entry didalam blog nie 100% kerja tangan saya sebagai penghulu blog ok! .. ^.^.. hopefully korang enjoy dengan cerita farah.. thanks again ya.. muah 1x! =D

Saturday, July 23, 2011

sampai bile aq xkan maafkan kau!

assalamualaikum.. 
selamat petang guys and selamat sejahtera..
petang nie farah rasa nak story sumthing dengan korank..
cerita nie dah lama.. tapi tetibe teringat dan sangat-sangat farah sakit hati!
cuma sekadar teguran.. tapi yang dibalas hanya makian..

citer nie akan mengambil masa 1 taon 14 hari 17 jam untuk membacanya..
kalau x sanggup.. abaikan entry nie. hehhe

actually dorang nie cousin farah.. memang rapat.. tambah lagi kakak dia...
farah memang sayang sgt kt kakak dye.. dan.. farah xnak disebabkan hal nie kami pulak yang gaduh..

hari tu 8 January 2011 jam 10.50pm *igt lagi tarikh doe!
farah tengok la fesbuk adek sedara farah nie.. saja la lama x dengar khabar dye..
then komen album gambar dye..just tanye

 "asal rambot cm ginneh?"
tetibe ad 1 minah nie kaw-kaw tetibe naik hangin!
"suke hati dye la nak buat rambot mcm mane pn!"

aik.. farah pelek la kan.. then tanye elok-elok dye sape..
boleh plak dye cakap dye tu adek kezen farah.. padahal dye xtau farah nie kakak sedara dye..
so bermula la balah menbalah antara kami neyh..
siyes farah cakap,rasa nak ganyang je mulut minah tuh! memang kurang ajar giler!...
boleh pulak dye maki farah dalam tu!
yang x tahan minah kepoh tu bgtau adk sedara farah..
ingat xde ape-ape la.. farah tepon dye then suh dye on9.. nak suh kezen farah nie on9 then tengok ape AWEK kesayangan dye tulis pada farah. tapi nak tau sebelum tu -->

farah "wey,ko kt mane?
kezen "kt luar.. asal?
farah "ko g on9 sekarang!
kezen "asal? wey.. ko ada gtau apa-apa kat awek aq ke?
farah " ko g tengok sendiri apa yang dye tulis"
kezen "aduh!"

tetttttttttttttt *kedit habis lak time tuh

ingat mamat nie nak bekap farah la sekali tuh dye g maki lak farah dalam fesbuk dye tempat
farah dengan awek dye tuh gaduh..
contoh ayat-ayat dia

"wey asal ko cakap mcm tu kat awek aq haa?"
ko tu sape? aq xkenal ko pun la"
"yang ko sebok sangat hal aq apsal"
"aq xde kakak sedara macam ko!"
punye la berderau darah farah time nie..
lagi seronok la minah tu api-apikan kami!
sumpah giler farah rasa nak nangis time tu! banyak lagi yang kitorang gaduhkan..
sebab geram sangat farah hantar mesej kt dye.. bunyi lebih kurang macam nie la


"asal ko kurang ajar sangat dengan k.yang nie?" *farah xpernah bahasa aq dengan adek2 sedara..
"lantak ko larh! ko ingat ko tu sape? aq ngn awek aq dh 4taon kenal.. ko sape nak cakap macam tu kat awek aq? mak aq pun dah kenal awek aq tu.. ko sebok hal aq apsal? sebab ko kami gaduh!"
"cantiknya bahasa ko tu! wey aq nie kakak sedara ko! ingat sikit,aq kenal sape ko dari dulu lagi. jangan nak belagak la wey! aq bgtau acik kang pasal ko" *panas hati nie
"bgtau la! ingat aq takot? ko sape hah?"
"ok fine!lepas nie ko bukan lg adek sedara aq dan jangan sekali-kali ko mengaku aq nie kakak ko!"
"aq xheran la wey!"

ade lagi yang dye tulis tapi farah xbape ingat.. waktu tu memang sedeh sangat adek sedara kite wt cmtu..

xmengaku farah nie kakak dye

 tapi malas nak layan LOVING COUPLE tu so farah senyap terus! delete sumer komen farah dalam gambar tu. then block kezen farah tuh! geram sangat!

bape hari lepas tu dye hantar mesej mintak maaf!
tapi sory la.. farah dh x mengaku dye sepupu farah..
mintak maaf banyak-banyak nak maafkan dye!

then tadi farah ingat nak printscreen komen tu.. tapi xjumpe.. mybe dh di delete kot..
nie je yang farah dapat


farah citer kat kakak dye.. kakak dye pn geram dengan minah tu!
 then farah jumpe nie tadi.. 
k.yang tu pulak pangilan untuk farah..

nie budak yang kurang ajar sesangat tu!

tengok! umur baru 16 taon! tapi mulut memang lancau giler!

nie ada bukti yang minah nie mulut sangat kurang ajar

farah cakap berdasarkan bukti yang ada.. 
nie baru cikit. belambak dalam wall dye yang mencarut-carut!
budak sekola lagi neyh!

ade lepas tu dye call konon-konon tanye la sape nie..
farah x cam number dye sebab farah dh delete dye..
 so farah angkat la.. memang x cam lansung dye ckp ap..
tetibe dye kate name dye &#^&
then dengar betul-betul memang sah dye.. terus farah off tepon..
farah hantar msej kat dye

"oh.. kamu.. yang x mengaku aq nie kakak sedara kamu ye..
yang sayang sangat kat awek kamu tu ye"

dye balas 

"k.yang ke? sorry la k.yang.. *#$! janji x buat lagi.. pomiiss"
sorry,i xbalas mesej murah macam tuh!
rasa marah dalam hati nie xkan berkurang! sampai bile-bile!

mesti korang cakap "sedangkan nabi ampunkan umat.. nie pulak manusia"
tapi... farah bukan nabi dan xde sifat maksum.. so biar la bende nie terbiar macam nie..
farah harap raya taon nie farah xkan jumpa dia! kalau jumpa jugak kat kampung xde makne nak tegur..
kene lempang boleh la!

p/s --> rasa terkilan dengan semua nie..





jom makan ice-cream chocolate :)

4 orang suke kek coklat:

cucu umie said...

farah..farah baikllan...setiap orang ad bt kesalahan..jgn pernah rase diri tu tidak boleh memaafkan ..pasti boleh..yg pntg kne sabar..mungkin tu dugaan bt farah... but no least, maafkan seseorang tu adalah yg amat indah..

♥ cik_farah ♥ said...

ye betul tu...
meaafkan indah..
tapi kalau kite maaf dgn hati x iklas xboleh jugak kan..
biar la masa yg tentu semuanya..
wt masa ni farah belom lg rasa nak maafkan dye.. =)

ILA HonEyBuNNy said...

sabar je la budak2 belasan tahun ne kan..memang xmatang betul la..

xpa farah..nanti bila dah ok n tenang..maafkan je la..ila pun kadang2 marah xmangaku kawan or bf sndri...hehe

tapi baca kisah farah neh..nak naik hangin jugak lah...sabar itu indah...;_)

♥ cik_farah ♥ said...

tu la pasal..
tapi sampai sekarang farah xleyh time sumer tuh..
yg bt farah lg geram.. budak pompuan tu delete komen 1st dye tau..
yg dok cari pasal ngn farah tu...
kalau jumpe rase nak lempang je budak tu

Copyright@Segala Yang Tercatat disini Merupakan Hak Milik Farah'AtiqahFadzil