nuff

auuwww.. awak comel la sebab follow sy.. :)

♡ usia chocolate-tubbies.blogspot.com ♡

Daisypath Anniversary tickers
hel0o guys! thanks ok sebab view blog farah nieyh.. entry didalam blog nie 100% kerja tangan saya sebagai penghulu blog ok! .. ^.^.. hopefully korang enjoy dengan cerita farah.. thanks again ya.. muah 1x! =D

Wednesday, September 21, 2011

wajah tanpa mekap :)

assalamualaikum. selamat tengah hari. agak lama farah x update sampai la semalam kan. entry semalam yang farah update adalah yang paling latests. sebab genap 8 bulan dh hubungan kami. alhmdulillah.. :)

done entry pasal semalam! kite masuk entry untuk hari ini. meh rapat-rapat. farah nak story mory dengan korang nie ok. cerita farah dulu-dulu. zaman lepas spm dan awal masuk poli sehingga sekarang! sebab ape nak cerita? ok,begini. *entry nie x panjang mane pon. :)

dulu kalau pergi mane-mane je mesti farah akan pakai bedak. konon nak nampak cantik la. heheheh. pegi kelas pon mekap tau x. aduh.. memang kaki mekap farah nie. 1 hari farah pergi clas xpakai mekap, just bedak sebagai pelapik. kawan-kawan kate muke pucat. ade yang kate farah baru lepas menangis. sebab mata sembam. kenapa jadi macam tu? 

semua berpunca dari mekap la. baru farah tahu kalau kita selalu mengenakan bahan kimia ke atas kulit kita,maka seri wajah tu macam hilang! semua dok tengok kita cantik sebab mekap. cuba kita x mekap. orang mesti tengok lain macam je kan. x seronok la macam tu kan. kalau boleh biar la neutral je muka kita. bukan sebab topeng!

sebenarnya farah nak cerita sekarang farah dah x pakai ape kat muke farah. lagipon kerja tengah panas. xkan nak pakai mekap kot. lagi terok lagi muke nie kang. hehehehe. xde la. sejak practikal farah dah kurangkan pakai mekap. bedak pon x pakai dah sekarang nie. just pakai pelembab je xmau bg kulit kering. 2 bulan lepas dok office ade jugak mekap tp bila dh lama-lama rasa nak mekap tu malas da. bila dah masuk tempat baru kerja tengah panas pulak. lagi la.. memang xnak pakai ape. pakai pelembab je. 

kesimpulannya bukan farah xnak menjaga penambilan diri ok. tapi kulit kita nie jangan la biasakan dengan bahan-bahan kimia yang boleh menarik seri wajah kita. lagi pon x elok untuk muka. biar la orang nak kata farah x cantik. janji farah jadi diri sendiri dan terima hakikat ini adalah wajah farah tanpa secalit mekap.. hehehe..so kalau nak pakai mekap biar kena pada tempat dan masanya ok. :)


:: ini gambar semalam. baru balik keje nak tunggu abah ambik. memang nampak sembamkan mata. dan sy semakin hitam sebab main panas! terima kasih la kat abang-abang sebab bagi kulit sy nie makin lama makin gelap. :)

p/s -> belajar terima diri sendiri baru boleh terima orang lain. itu lagi penting. :)

jom makan ice-cream chocolate :)

4 orang suke kek coklat:

hakamah hamyadi said...

samalah...saya pun jenis yang xmakeup...bedak pun xpkai..just pakai pelembab dan sunblock je kalau kuar...xpakai make up pn cantik...neutral beauty

♥ cik_farah ♥ said...

@hakamah hamyadi

biar org terima kita sebab diri kita sebenarkan.. heee... :)

man said...

kecantikan bersifat universal... pandangan setiap orang tak sama.

♥ cik_farah ♥ said...

@man

betul tu... motif entry nie just nak ckp muke sy x pakai mekap je.. hehehe

Copyright@Segala Yang Tercatat disini Merupakan Hak Milik Farah'AtiqahFadzil